perjantai 29. toukokuuta 2009

Raparperipiirakka

Ensimmäinen oman sadon piirakka :D

Raparperipiirakka


Pohja:125 g voita tai leivontamargariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
2½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
(tykkäsin tästä pohjasta paljon, täytyy samalla tehä seuraava omena/marjapiirakka :D )

Täyte:
3 raparperin vartta
2 kananmunaa
1dl sokeria
3tl vanilliinisokeria
2dl kermaa
1½tlk maitorahkaa
1tl kanelia

Voitele halkasijaltaan 27cm:n piirakkavuoka. Kuori ja paloittele raparperinvarret ja pyörittele niitä sokeri -vanilliinisokeriseoksessa.

Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkooon muna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos takinasta tulee löysää, lisää vehnäjauhoja niin, että taikina ei juutu kiinni sormiin. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Tee täyte. Sekoita munat ja sokerit ja lisää joukkooon kerma ja rahka sekä kaneli. Lisää rahkaseokseenlopuksi myös raparperit. Kaada täyte piirakka pohjan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa puolisen tuntia

Ei kommentteja: