perjantai 10. kesäkuuta 2011

Tämän ohjeen olen jo aikaisemminkin 
täällä blogissa jakannut muutama vuosi sitten.
Mutta nyt kun raparperiaika on parhaimmillaan
täytyy tätä taas hehkuttaa!!!
Niin ihan paras ohje -
vaikka tänä vuonna en itse 
tätä herkkua syökkään..

Herrrkku raparperipiirakka


Pohja:
125 g voita tai leivontamargariinia
                            1dl sokeria
1 kananmuna                                                                    2½dl vehnäjauhoja                                                                ½dl perunajauhoja                                                               1tl leivinjauhetta                                                                           (tykkäsin tästä pohjasta paljon, täytyy samalla tehä seuraava omena/marjapiirakka :D )                                                                          Täyte:                                                                            3 raparperin vartta                                                               2 kananmunaa                                                                     1dl sokeria                                                                      3tl vanilliinisokeria                                                                    2dl kermaa                                                                      1½tlk maitorahkaa                                                                      1tl kanelia                                                                  Voitele halkasijaltaan 27cm:n piirakkavuoka. Kuori ja paloittele raparperinvarret ja pyörittele niitä sokeri -vanilliinisokeriseoksessa.Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkooon muna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos takinasta tulee löysää, lisää vehnäjauhoja niin, että taikina ei juutu kiinni sormiin. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.Tee täyte. Sekoita munat ja sokerit ja lisää joukkooon kerma ja rahka sekä kaneli. Lisää rahkaseokseenlopuksi myös raparperit. Kaada täyte piirakka pohjan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa puolisen tuntia.





1 kommentti:

Kiki kirjoitti...

Mmmm, näyttääpä hyvälle! Pitäisiköhän sitä itsekin vähän kokeilla! Vaikka pitikin olla vähemmillä herkuilla :D