Tämän ohjeen olen jo aikaisemminkin
täällä blogissa jakannut muutama vuosi sitten.
Mutta nyt kun raparperiaika on parhaimmillaan
täytyy tätä taas hehkuttaa!!!
Niin ihan paras ohje -
vaikka tänä vuonna en itse
tätä herkkua syökkään..
Herrrkku raparperipiirakka
Pohja:
125 g voita tai leivontamargariinia
1dl sokeria1 kananmuna 2½dl vehnäjauhoja ½dl perunajauhoja 1tl leivinjauhetta (tykkäsin tästä pohjasta paljon, täytyy samalla tehä seuraava omena/marjapiirakka :D ) Täyte: 3 raparperin vartta 2 kananmunaa 1dl sokeria 3tl vanilliinisokeria 2dl kermaa 1½tlk maitorahkaa 1tl kanelia Voitele halkasijaltaan 27cm:n piirakkavuoka. Kuori ja paloittele raparperinvarret ja pyörittele niitä sokeri -vanilliinisokeriseoksessa.Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkooon muna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos takinasta tulee löysää, lisää vehnäjauhoja niin, että taikina ei juutu kiinni sormiin. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.Tee täyte. Sekoita munat ja sokerit ja lisää joukkooon kerma ja rahka sekä kaneli. Lisää rahkaseokseenlopuksi myös raparperit. Kaada täyte piirakka pohjan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa puolisen tuntia.
1 kommentti:
Mmmm, näyttääpä hyvälle! Pitäisiköhän sitä itsekin vähän kokeilla! Vaikka pitikin olla vähemmillä herkuilla :D
Lähetä kommentti