tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kyllä Aatu tietää

 


Viimeaikoina bloggaukset on ollut aika vauvakeskeisiä, joten nyt on kyllä jo syytä kirjotella vähän Aatu-raksusta.

Jotenkin tuntuu, että viime kuukausien aikana kun omat ajatukset on olleet ainakin omasta mielestä ihan liikaa jo tulevassa vauvassa, tuo äidin Aatu-vauva on kasvanut ihan valtavasti.
Aatu on yksivuotiaasta asti vihannut pottaa, alkanut karjumaan kun on kuulut sanan`'potta' ja siihen kun yrittänyt poikaa istuttaa, niin heivannut sen pitkin seiniä. Joten olen antanut asian olla ja koittanut kaikella sietokyvyllä vaihtaa vielä herran kakkavaippoja ja pestä pyllyä.
Kuulkausi sitten tapahtui käänne. Aluksi ostettiin tarroja ja tarravihko. Tämä tosin unohtui kyllä jo parin ensimmäisen päivän jälkeen. Aatu itse ilmoitti haluavansa vaan pikkupöksyt ei vaippaa. Yöllä on käytössä vielä ollut vaippa vaikka se kuulemma kutittaa, eikä ole kiva. Joten eiköhän sekin jätetä nyt sitten poies, äiti vaan on vähän laiska sitten pesemään tuota lakanapyykkiä, jos sitä alkaa joka yön jäljiltä tulemaan. Nyt tosin ovat yövaipatkin olleet jo lähes kaikki kuivia.

Aatuhan olisi myös saanut aloittaa seurakunnann kerhossa huhtikuun alussa, mutta jotenkin ajattelin, että aloitetaan vasta syksyllä, koskapa kerhokertoja olisi kerennyt keväälle tulla vain muutama kun olisivat jo jääneet kesälomalle.
Onneksi kesäkuun alussa alkoivat sitten kesäkerhot ja olin ajtellut käyväni Aatun kanssa ainoastaan perhepuistoissa näin keskiviikkosin. Ensimmäisen kerhoreissun jälkeen kerhotäti ehdotti, että näyttää niin reippaalta kerhoilijalta, että tuo ihmeessä Aatu myös kahdesti viikossa olevaan 3-7-vuotiaille tarkoitettuun kerhoon, jossa lapset ovat kolme tuntia ilman vanhempia. ILMAN VANHEMPIA! Apua!
No, kun Aatulta kyselin sitten kotona, että haluisitko mennä sinne kerhoon niin, että äiti vie ja tulee sitten hakemaan. JOO!
Äiti siis joutui vihdoinkin vähän höllentämään napanuoraa ja kesäkuun ajan Aatu on nyt sitten ollut tiistaisin ja torstaisin tuon kolme tuntia kerhossa ja äiti tuskaillut sen ajan kotona katsellen kelloa 5 minuutin välein. Hyvin poika on pärjännyt, vaikka en kai mä sitä epäillytkään. Äiti on pärjännyt kohtalaisesti. Aatun housut on pysynyt sen kolme tuntia kuivana ja eväitäkin on aina reippaasti syönyt. Ilmeisesti myös kohtalaisesti käyttäytyny :D Äiti harvemmin saa koko aikaa hyödynnettyä mitenkään, mutta eiköhän tähänkin opi joskus :D

Heinäkuu lomaillaan kaikista kerhoista. Ainoastaan tiistaisin käydään yleisurheilukisoissa, muuten ei sen kummempaa ohjelmaa ole ja hyvä niin. Elokuussa Aatu aloittaa sitten kerhossa ja äiti toivottavasti viettää sen ajan vauvan kanssa kotona. Katsotaan minkälaista ohjelmaa se syksy tuo tullessaan Aatulle ja äidille. Mutta nyt olen yrittänyt viime ajat ja myös tulevat viikot viettää mahdollisimman paljon aikaa Aatun kanssa ja kivaa meillä onkin ollut!

Ja viitaten tuohon otsikkoon toissapäiväinen keskustelu Aatun kanssa:
-äiti?!
-no?!
-ihanaa kun on kesä!
-niin on!
-ja paljo ihanaa, Aatu tykkää!
-kesällä on kyllä paljon kaikkea kivaa tekemistä.
-Aatu tykkää kun on aurinko, uima-allas, isillä loma ja vauva tulee!!!!
<3

2 kommenttia:

Ellivelli kirjoitti...

IHANAA!

Sari. kirjoitti...

Ihana pieni Aatu! Ja ihana miten hän on innoissaa tulevasta vauvelista! Mahtavaa :)

Aurinkoista viikkoa sinne teille ♥